Olajban sült zöldséges derelye "Ízõrzõk" Bár

2018-04-13

sponsored links

Kis mennyiségbõl készítettem  amibõl 10 db lett, ennek a receptjét írom le:)
Hozzávalók: tésztához: 25 dkg liszt, 25 dkg krumpli, 5 dkg margarin, só, 1 db tojás/aminek a felét tettem a tésztába a másik felét a töltelékbe/, töltelékhez: kb 10 dkg vegyes zöldség, 8 dkg reszelt sajt, 1 kisebb vöröshagyma, só, õrölt bors, sütéshez olaj.
?
Elkészítése:  Krumplit megpucoltam feldaraboltam és enyhén sós vízbe puhára fõztem. Leszûrtem  krumplinyomón átnyomtam és a margarinnal kikevertem hagytam hûlni. Vegyes zöldséghez mirelit mexicói keveréket használtam ezért kicsit elõfõztem majd leszûrtem. A vöröshagymát apróra vágtam kevés olajon megdinszteltem ráöntöttem a zöldséget  sót és õrölt borsot szórtam rá majd együtt kicsit pároltam és hûtöttem. Kimért liszthez tettem a krumplit  kevés sót tettem hozzá a tojás felét és összegyúrtam tésztának  1-2 evõkanál vizet lehet hozzá tenni. Ezután kinyújtottam a tésztát kb. ujjnyi vastagra  és egy nagyobb pohárral  kiszaggattam a tésztát, a töltelékbe tettem a tojás másik felét reszelt sajtot/ keveset félretettem  szórásra/ összekevertem és egy teáskanálnyit tettem a tészta közepébe és a tészta másik felét ráhajtottam félhold alakú lett körbe kicsit lenyomkodtam. Forró olajba mindkét oldalát  pirosra sütöttem.( Mikor beletettem az olajba kicsit csökkentettem a hõt hogy egyenletesen átsüljön!) Kisült  derelyére reszelt sajtot szórtam és tejföllel tálaltam.  Finom !
Ui:Tölteléket készíthetjük gombával vagy hússal, mellé adhatunk akár fûszeres paradicsomszószt is!
Jó étvágyat !



Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2018/04/...

sponsored links

Keres?s