Olajban sült zöldséges derelye "Ízõrzõk" Bár
sponsored links
Kis mennyiségbõl készítettem amibõl 10 db lett, ennek a receptjét írom le:)
Hozzávalók: tésztához: 25 dkg liszt, 25 dkg krumpli, 5 dkg margarin, só, 1 db tojás/aminek a felét tettem a tésztába a másik felét a töltelékbe/, töltelékhez: kb 10 dkg vegyes zöldség, 8 dkg reszelt sajt, 1 kisebb vöröshagyma, só, õrölt bors, sütéshez olaj.
?
Elkészítése: Krumplit megpucoltam feldaraboltam és enyhén sós vízbe puhára fõztem. Leszûrtem krumplinyomón átnyomtam és a margarinnal kikevertem hagytam hûlni. Vegyes zöldséghez mirelit mexicói keveréket használtam ezért kicsit elõfõztem majd leszûrtem. A vöröshagymát apróra vágtam kevés olajon megdinszteltem ráöntöttem a zöldséget sót és õrölt borsot szórtam rá majd együtt kicsit pároltam és hûtöttem. Kimért liszthez tettem a krumplit kevés sót tettem hozzá a tojás felét és összegyúrtam tésztának 1-2 evõkanál vizet lehet hozzá tenni. Ezután kinyújtottam a tésztát kb. ujjnyi vastagra és egy nagyobb pohárral kiszaggattam a tésztát, a töltelékbe tettem a tojás másik felét reszelt sajtot/ keveset félretettem szórásra/ összekevertem és egy teáskanálnyit tettem a tészta közepébe és a tészta másik felét ráhajtottam félhold alakú lett körbe kicsit lenyomkodtam. Forró olajba mindkét oldalát pirosra sütöttem.( Mikor beletettem az olajba kicsit csökkentettem a hõt hogy egyenletesen átsüljön!) Kisült derelyére reszelt sajtot szórtam és tejföllel tálaltam. Finom !
Ui:Tölteléket készíthetjük gombával vagy hússal, mellé adhatunk akár fûszeres paradicsomszószt is!
Jó étvágyat !